O Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή, τι θα πει στην ομιλία του

(Φωτ.: Eurokinissi)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα μιλήσει αύριο, Δευτέρα 1/11, στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στην κρίσιμη διάσκεψη ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να έχει σειρά διμερών επαφών με ξένους ηγέτες.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αναμένεται να τονίσει:

  • Τους στόχους απολιγνιτοποίησης,
  • τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα,
  • τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί,
  • την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία,
  • την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, θα αναφερθεί στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CB8h4K
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη