Συγκέντρωση την 1η Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Λαμίας για την δίωξη αγροτών


«Όχι στην ποινικοποίηση των αγροτικών και λαϊκών αγώνων. Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές αγωνιστές αγρότες», τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας (ΟΑΣΦ), καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια στη Λαμία, καθώς όπως αναφέρει, «την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη συνεχίζονται τα αγροτοδικεία για τις κινητοποιήσεις–μπλόκα του 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς πρόκειται για εκδικητικές διώξεις λόγω των πολύ μεγάλων κινητοποιήσεων του 2016 και των σημαντικών κατακτήσεων για την επιβίωσή μας που αποσπάσαμε σε αυτές, όπως το αφορολόγητο».

Σημειώνει ότι, «σημαντικότερη όλων είναι η παρακαταθήκη των μαζικών – αποτελεσματικών αγώνων της αγροτιάς και ως τέτοιους θα τους θυμόμαστε και θα τους επικαλούμαστε

Επισημαίνει παράλληλα ότι, «προφανώς επίσης πρόκειται για αξιοποίηση των συγκεκριμένων διώξεων από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να μας τρομοκρατήσει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κινητοποιήσεις μας λόγω των τεράστιων πλέον προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες ως συνέπεια της πολιτικής τους».

«Η οικονομική πολιτική συγκυρία για τους αγρότες αλλά και για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είναι δύσκολη καθώς τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή παραμένουν και διευρύνονται λόγω της ακαρπίας και του υψηλού κόστους παραγωγής», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Και συνεχίζοντας η ΟΑΣΦ επισημαίνει ότι, «οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε υπάρχουν και ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει καρπούς.

Ο ευμενέστερος νόμος που υπάρχει, διαγράφει μεν προσωρινά το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, όμως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τα επόμενα δυο χρόνια. Κατά συνέπεια δεν αθωώνει όμως θέτει σε ομηρία τους αγρότες που θα συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις με τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα».

Υπογραμμίζει ότι, «τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ίσα ίσα που πεισμώνουμε περισσότερο. Αυτοί φοβούνται τους λαϊκούς αγώνες, γι’ αυτό και τους ποινικοποιούν.

Έχουμε πείρα σαν αγροτικό κίνημα, που λέει πως «ότι έχουμε κερδίσει το κερδίσαμε με οργανωμένους μαζικούς αγώνες» και τώρα που τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά, ξέρουμε τι να κάνουμε για να απαιτήσουμε λύσεις. Αυτό ακριβώς φοβούνται και μας σέρνουν στα δικαστήρια».

Την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη δικάζονται αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.

Σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Τετάρτη, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στη Λαμία», καταλήγει η ΟΑΣΦ.

  • Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη