Εφιαλτικό σενάριο για 20.000 κρούσματα κορονοϊού τον Φεβρουάριο (βίντεο)

Εφιαλτικό σενάριο για 20.000 κρούσματα κορονοϊού τον Φεβρουάριο (βίντεο)

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη - Πότε θα φτάσουν τις 20.000 τα κρούσματα κορονοϊού

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προχώρησε το πρωί της Τρίτης σε μία σειρά εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας, που «σφυροκοπά» τη χώρα.

Μιλώντας στο Μega, αποκάλυψε πως ενδεχομένως να δούμε τα κρούσματα να φτάνουν και τα 11.000 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ το σενάριο για τον Φεβρουάριο είναι μάλλον εφιαλτικό.

«Σύμφωνα με το μοντέλο μας η μεσαία μας πρόβλεψη κάνει λόγο πως αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί θα πάμε γύρω στα 9.000 και 11.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα» , σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το δικό μας μοντέλο δεν δείχνει προς στιγμήν την κορύφωση».

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι αν δεν κάνουμε τίποτα, θα έρθει κορύφωση της πανδημίας γύρω στον Φεβρουάριο».

Το χειρότερο σενάριο, μάλιστα, κάνει λόγο για 15.000 και 20.000 κρούσματα κορονοϊού τον Φεβρουάριο.

«Εάν τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δείξουμε ατομική ευθύνη, τότε θα συγκρατηθεί η δυναμική του πανδημικού κύματος. Η ομάδα μας εδώ και μέρες έχει προτείνει την επιτάχυνση της τρίτης δόσης. Βλέπουμε ηλικιωμένους άνω των 70 που έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις και βγάζουν την ίωση σαν γρίπη», σημείωσε επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3D2zdKE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη