Απογραφή 2021: Τι θα συμβεί με τα πρόστιμα στους αρνητές

Απογραφή 2021: Τι θα συμβεί με τα πρόστιμα στους αρνητές

Στο ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στους αρνητές της απογραφής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μίλησε για την απογραφή του 2021, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ηλεκτρονικά, επισημαίνοντας πως η ψηφιακή πύλη gov.gr χρησιμοποιήθηκε καθαρά για πρακτικούς λόγους.

Διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση από την απογραφή, ενώ υπογράμμισε πως τα στοιχεία καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι στη δεύτερη φάση της απογραφής, μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να δώσει προσωπικά στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ερωτηθείς για το φαινόμενο των αρνητών της απογραφής, ο κ. Θανόπουλος διευκρίνισε, τέλος, πως «δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο».

«Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι».

Σημειώνεται πως - μετά τους αρνητές του κορονοϊού - υπάρχουν πλέον και πολίτες που αρνούνται την απογραφή πληθυσμού, καθώς φοβούνται την διαρροή των στοιχείων τους ή απλώς αρνούνται να τα κοινοποιήσουν.

«Προσοχή γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκάρισμα για ελέγχους ανεμβολίαστων ώστε κατόπιν θα αποστέλνονται κοινωνικοί λειτουργεί πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν» έγραφε μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο FB προ ημερών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, οι φάκελοι της απογραφής θα έχουν φτάσει παντού μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ενδεχόμενη μικρή συμμετοχή θα μπορούσε να αποκλείσει δήμους από ορισμένες επιδοτήσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DlQ6Ar
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη