Μητσοτάκης σε Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ στους άνω των 60 μόνο με 3η δόση

Eurokinissi

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο κείμενο στο οποίο ο πρωθυπουργός απευθύνεται στην πρόεδρο της Κομισιόν με το μικρό της όνομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζει την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, παρά την εμβολιαστική εκστρατεία. Όπως λέει, αυτή πιθανότατα αποδίδεται είτε στην μετάλλαξη Δέλτα είτε στην μείωση της κάλυψης που προσφέρουν τα εμβόλια με το πέρασμα του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως υπάρχει μία διαφοροποίηση σχετικά με την πολιτική που ακολουθούν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην τρίτη δόση, τονίζει ωστόσο πως αυτή η χρονική περίοδος αποτελεί μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, όπως λέει «για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, ειδικά από την στιγμή που η τρίτη δόση έχει αποδείξει πως είναι αποτελεσματική σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στο να αποτρέψει άσχημα αποτελέσματα όπως ο θάνατος, ενώ προστατεύει και από την συμπτωματική νόσηση αφού κρατά τους πολίτες εκτός νοσοκομείων».

Όπως γράφει στην επιστολή του ο Πρωθυπουργός:

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον η τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών COVID-19 αποτελεσμάτων περιλαμβανομένου του θανάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει προ ημερών την απόφασή του για σχετική επιστολή.

Νωρίτερα ότι νωρίτερα σήμερα ο ECDC πρότεινε την χορήγηση αναμνηστικής δόσης για το σύνολο των ενηλίκων, ειδικά για τους άνω των 40 χρόνων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στην λήψη αποφάσεων.

«Υποχρεωτική» η τρίτη δόση στους άνω των 60 στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται οτι υποχρεωτική θα είναι κατ' ουσίαν η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους άνω των 60 ετών, 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αφού χωρίς αυτή, οι ηλικιωμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι...

Από τις 13 Δεκεμβρίου, οι άνω των 60 ετών θα πρέπει να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού, αμέσως μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Αυτό είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε, "το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου".

Δείτε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pf7rFp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη