«Το εμβόλιο ενός 70αρη ισοδυναμεί με 34 εμβόλια νέων»: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους άνω των 60 ετών

«Το εμβόλιο ενός 70αρη ισοδυναμεί με 34 εμβόλια νέων»: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους άνω των 60 ετών

Στοιχεία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών επισημαίνοντας πως «πάμε... καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε».

«Γιατί ενώ όλες οι ηλικιακές ομάδες ανταποκρίνονται, υπάρχει μία μόνο η οποία επιμένει να καθυστερεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε πως «από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι».

«Σκεφτείτε ότι στην Πορτογαλία όπου οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 98%, αν δεν κάνω λάθος, άμα δείτε τα δεδομένα οι κατειλημμένες ΜΕΘ και οι απώλειες είναι ελάχιστες. Αντίθετα, στην Ελλάδα, και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει, το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%».

Αποκαλυπτικά έιναι πράγματι τα στοιχεία από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού, την κάλυψη των ΜΕΘ και τις ημερήσιες απώλειες:

  • Στην Πορτογαλία οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 99,5%, οι κατειλημμένες ΜΕΘ Covid ανέρχονται σε 80 και οι ημερήσιοι θάνατοι είναι 18.
  • Στη Δανία οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 99,1%, οι κατειλημμένες ΜΕΘ Covid ανέρχονται σε 47 και οι ημερήσιοι θάνατοι είναι 10.
  • Στη Σουηδία οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 93,1%, οι κατειλημμένες ΜΕΘ Covid ανέρχονται σε 32 και οι ημερήσιοι θάνατοι είναι μόλις 5.

 Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα με ποσοστό 83% έχει 657 ανθρώπους διασωληνωμένους και 92 θανάτους το 24ωρο.

Θέτοντας το πλαίσιο για το νέο μέτρο του διοικητικού προστίμου, ο πρωθυπουργός επισήμανε για τους άνω των 60 ετών πως «αυτοί οι πολίτες πρέπει πρώτοι να προστατευτούν, καθώς συχνά είναι και εκείνοι οι οποίοι αργούν να πάνε στο νοσοκομείο, επιβαρύνοντας δυστυχώς ακόμα περισσότερο την κατάστασή τους. Εμποδίζοντας όμως και τη νοσηλεία άλλων σοβαρών ασθενειών».

Η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί, μάλιστα, με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας.

«Στην προστασία, λοιπόν, ακριβώς των συμπολιτών μας, αυτών των συμπολιτών μας, στρέφουμε τώρα την προσοχή μας. Γι' αυτό το λόγο και ο εμβολιασμός τους καθίσταται στο εξής υποχρεωτικός», υπογράμμισε ο υπουργός.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2ZDJezJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη