Λαμία: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 8 Νοέμβρη


Φωτoγραφία αρχείου

Καταγγέλλοντας το πετσόκομμα της πρώτης καταβολής των ενισχύσεων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία, τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας το πετσόκομμα της πρώτης καταβολής των ενισχύσεων.

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ότι με πρόσχημα αστείες δικαιολογίες, πετσόκοψαν τα χρήματα της πρώτης καταβολής των ενισχύσεων. Δεν μας φτάνει που μας έχουν φορτώσει τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής της καθημερινής μας διαβίωσης, δεν μας έφτανε μια κακή καλλιεργητική περίοδος με μεγάλες δυσκολίες και μειωμένη παραγωγή, τώρα έχουμε και αυτό. Κυβέρνηση και ΟΠΕΚΕΠΕ κυριολεκτικά μας δουλεύουν και μας δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην προσπάθεια που κάνουμε για να επιβιώσουμε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.

Και προσθέτει: «Τα χρήματα που μας στερούν, τα δικαιούμαστε και τα έχουμε υπολογίσει ώστε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες. Δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας οφείλουν και που είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που κερδίζουν οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι από τον ιδρώτα μας».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ότι με την παράσταση διαμαρτυρίας απαιτεί να λυθεί το ζήτημα άμεσα, με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΟΠΕΚΕΠΕ και να καταβληθεί το σύνολο του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες, καθώς και να συνδεθούν οι ενισχύσεις με την παραγωγή, ώστε να ενισχύονται αυτοί που παράγουν πραγματικά και όχι αυτοί που απλά κατέχουν τη γη.

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη