Πολυτεχνείο: «Μπλόκο» σε αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι

Πολυτεχνείο: «Μπλόκο» σε αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι

Φοιτητές δεν επέτρεψαν την κατάθεση στεφανιού από τους Χαράλαμπο Αθανασίου και Χάρη Θεοχάρη που βρέθηκαν το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς φοιτητές και συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν στην διακοινοβουλευτική επιτροπή να εισέλθει στο χώρο και να καταθέσει στεφάνι.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο ο κόσμος που βρισκόταν εκεί δεν τους επέτρεψε να περάσουν, φωνάζοντας συνθήματα.

Λίγο αργότερα, ο κ. Θεοχάρης και ο κ. Αθανασίου αποχώρησαν, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών.

«Όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες προσβάλουν την ιστορία», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

 Αναλυτικά δήλωσε:

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wQNV5m
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη