Οι αγρότες της Κρήτης ανεβαίνουν στην Αθήνα, ετοιμάζουν πορεία

(Φωτ.: Eurokinissi)

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και να διαμαρτυθούν για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αγροτικοί φορείς της Κρήτης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να επιχειρήσουν ένα ραντεβού με τον υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και αφορο΄ύν το κομμάτι των δασικών χαρτών όσο και τις επιδοτήσεις.

Αύριο μπαίνουν στα πλοία της γραμμής

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση προβλέπεται να είναι μεγάλη. Ήδη εκατοντάδες είναι εκείνοι που σπεύδουν να κλείσουν τα εισιτήρια για να μπουν το βράδυ της Πέμπτης (4/11) στα πλοία της γραμμής ώστε το πρωί της Παρασκευής να βρίσκονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ θα ζητήσουν να δουν και τον υπουργό.

«Κάναμε μία συνάντηση προχθές στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και αποφασίστηκε ομόφωνα από τους 21 φορείς των αγροκτηνοτροφικών οργανώσεων να ανέβουμε στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας», αναφέρει στο cretapost, ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Γιώργος Γαβαλάς.

«Βιώνουμε συνεχώς μία αδικία ενώ ο υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι οι αγρότες αεριτζήδες και κομπιναδόροι. Οι δασικοί χάρτες στην Κρήτη είναι μία αδικία ενώ το κόστος παραγωγής στο νησί είναι δυσβάσταχτο. Η Κρήτη αγοράζει σε διπλάσια τιμή τις τροφές και τα λιπάσματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, οι επιδοτήσεις έχουν εμφανιστεί "κουτσουρεμένες" ενώ η νέα ΚΥΑ βγάζει εκτός τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους. Εμείς δεν ζητάμε να μην υπάρξει μία ΚΥΑ που θα διορθώνει τις αδικίες ωστόσο η συγκεκριμένη θα πρέπει να αποσυρθεί», υποστήριξε ο Γ. Γαβαλάς σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YhlbG8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη