Κυνικός Εξαδάκτυλος: Τους ανεμβολίαστους δεν τους πείθουμε εμείς, αλλά τους πείθει ο θάνατος

INTIME

«Τους ανεμβολίαστους δεν τους πείθουμε εμείς οι γιατροί, αλλά τους πείθει ο θάνατος» λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ερωτηθείς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρινίζει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τα μέτρα «δε λαμβάνονται για να πείσουμε του ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, αλλά για να τους προστατεύσουμε» και τονίζει ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό κυρίως με αγνώστους.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, εκτιμά ότι «είμαστε στην κορυφή του βουνού», ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι δε θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις αργότερα.

Πρόεδρος εργαζομένων «Παπαγεωργίου»: Πεθαίνουν πριν προλάβουν να μπουν σε ΜΕΘ

«Πολεμικές» χαρακτηρίζει τις εικόνες που παρατηρούνται καθημερινά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρει ότι «έχουμε φτάσει σε καταστάσεις περυσινές» σημειώνοντας ότι σε αρκετά νοσοκομεία της πόλης υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες.

«Αυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου έχουμε 41 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ένας σε απλή κλίνη με αναπνευστήρα και φορητό μόνιτορ», επισημαίνει. Μάλιστα, επισημαίνει ότι μόλις το 7%-8% είναι εμβολιασμένοι και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, ο κ. Τουχτίδης επισημαίνει ότι έχει αυξηθεί η θνητότητα, καθώς οι ασθενείς φτάνουν πολύ αργά στα νοσοκομεία. «Παρ' όλο που είναι νεότεροι και περιμένεις να έχουν καλύτερη εξέλιξη, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ για να μην πεθάνουν. Πολλοί μπορεί να μην προλάβουν να διασωληνωθούν, να πεθάνουν την ώρα της εξέτασης στη βραχεία, την ώρα της μεταφοράς τους, πολλοί μπορεί να καταλήξουν μέσα σε ένα απλό τμήμα ενώ δείχνουν καλή εικόνα, με ικανοποιητικό κορεσμό», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, αναφέρει ότι προ Covid, ήδη έλειπαν γύρω στους 250 εργαζομένους, ενώ τώρα βρίσκονται σε αναστολή 168 άτομα.

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πειστούν να εμβολιαστούν και να γυρίσουν. Να γυρίσουν 7.000 άτομα στο ΕΣΥ με καθημερινά τεστ απαιτεί εργατοώρες, αντιδραστήρια, αναλώσιμα, τα οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμα», καταλήγει.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30sSNBt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη