Χαρδαλιάς για τη δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Χαρδαλιάς για τη δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Στη δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές των ΑΣΕΙ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς

Με τον ν. 4823/2021 (Α' 136), «θεσμοθετήθηκε η διανομή διδακτικών συγγραμμάτων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή», μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης με θέμα «Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές των ΑΣΕΙ».

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, «αναμένεται, στο αμέσως προσεχές διάστημα, η έκδοση ανάλογων κανονιστικών πράξεων», ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα προχωρά η τεχνική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος», προκειμένου «να δοθεί η δυνατότητα στις γραμματείες των ΑΣΕΙ να διασυνδεθούν με το σύστημα και να αντιστοιχίσουν το πρόγραμμα σπουδών τους με τα συναφή συγγράμματα».

Υπενθύμισε, δε , ότι με μέριμνα των ΑΣΕΙ, «διανέμονται στους σπουδαστές τους, κάθε ακαδημαϊκό έτος, χωρίς κόστος, τα απαραίτητα συγγράμματα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους».

Τα συγγράμματα των ΑΣΕΙ, «είτε εκτυπώνονται στα τυπογραφεία των ΑΣΕΙ είτε τα προμηθεύονται οι σχολές από το εμπόριο, κατόπιν διάθεσης σχετικών πιστώσεων από τα Γενικά Επιτελεία», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kFqya5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη