Λιβύη: Ο Χαλίφα Χαφτάρ υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

(Φωτ.: EPA / Yiannis Kolesidis)

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα επίσημα τη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα (16/11) την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα (προγραμματίζονται για τις 24 Δεκεμβρίου), με τηλεοπτική του ομιλία του.

«Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος από τη σοβαρή κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας», δήλωσε ο Χαφτάρ. Όπως εξήγησε, θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή τρέχει «πίσω από την εξουσία», αλλά για να οδηγήσει το λαό της Λιβύης «προς τη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία».

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση του Χαφτάρ να θέσει υποψηφιότητα αναμένεται να επιφέρει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και ειδικά στις δυτικές περιοχές. Οι εκλογές χαρακτηρίζονται ως ορόσημο για να ενωθεί και πάλι η Λιβύη μετά από μια δεκαετία χάους που προκλήθηκε από την εξέγερση του 2011 με την οποία εκδιώχθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, διεξήγαγε πόλεμο εναντίον φατριών στα δυτικά, μετά τη διάσπαση της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης μιας 14μηνης επίθεσης για την κατάληψη της Τρίπολης, η οποία απωθήθηκε από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3oA4JtG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη