-->

Γυαλιά οράσεως: Αποζημιωθείτε για αγορά οπτικών χωρίς να πάτε σε μονάδα του ΕΟΠΥΥ - Οδηγίες για τη διαδικασία

(Φωτ.: Eurokinissi)

Παρελθόν είναι πλέον οι ουρές σε μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την κατάθεση δικαιολογητικών που αφορούν αποζημίωση για αγορά γυαλιών οράσεως.

Η διαδικασία γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που αιτούνται αποζημίωση οπτικών, εφόσον εγκριθεί η αίτησή τους, θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στον λογαριασμό της τράπεζας που έχουν δηλώσει.

Η διαδικασία είναι απλή. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (με χρήση των κωδικών Taxisnet ή των κωδικών του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας) είτε μέσω του gov.gr. Ειδικότερα, από την πλατφόρμα gov.gr, αφού εισέλθετε, θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet,
  • τον ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους,
  • τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή,
  • έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος,
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου

Μετά την είσοδο σας επιλέξτε «Ατομικά αιτήματα παροχών» και στην συνέχεια «Υποβολή» και «Οπτικά».

Διευκρινίζεται ΄ότι για την αποζημίωση του οπτικού βοηθήματος του ασφαλισμένου, απαιτείται εξέταση από πιστοποιημένο οφθαλμίατρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος -αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο- συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ).

Ο ασθενής εντός ενός μήνα από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών οράσεως απευθύνεται σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και γνωμάτευση (βεβαίωση). Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μαζί με την αίτηση που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από τον ασφαλισμένο, προκειμένου να λάβει την αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3l0Wcik
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->