Ο Δήμος Στυλίδας ενημερώνει τους δημότες του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού

Ο Δήμος Στυλίδας ενημερώνει τους δημότες του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού 2021, η οποία διεξάγεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η απογραφή πληθυσμού έχει ήδη ξεκινήσει από τις 13 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου. 

Επισημαίνεται, ότι με βάση τα αποτελέσματα της Απογραφής και την καταγραφή κτιρίων και πληθυσμού, καθορίζονται σειρά σημαντικών αποφάσεων για το Δήμο μας για την επόμενη δεκαετία, όπως χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις.

Καλούμε όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Στυλίδας, να ανταποκριθούν και να απογραφούν στο δήμο, προκειμένου να καταγραφεί και στατιστικά, η δυναμική και ο πληθυσμός του, ενόψει της νέας δεκαετίας που ξεκινάει, αφού τα αριθμητικά δεδομένα είναι καίριας σημασίας. 

Ειδικότερα, η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Η απογραφή του πληθυσμού θα διεξαχθεί σε κάθε νοικοκυριό είτε με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είτε μέσω συνέντευξης από απογραφέα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του https://www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτό κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τα νοικοκυριά και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπόρεσαν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Για την επίτευξη της ολοκλήρωσης των εργασιών, απαιτείται η συνεργασία των πολιτών ενώ είναι σημαντική η ανταπόκριση στις επισκέψεις των τομεαρχών και απογραφέων (οι οποίοι θα επιδείξουν ειδική ταυτότητα ορισμού με τη φωτογραφία τους) προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια της Απογραφής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/census-2021-process

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη