Πρόταση Εξαδάκτυλου να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τα νοσήλειά τους

Πρόταση Εξαδάκτυλου να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τα νοσήλειά τους

Την πρότασή του να αναλάβουν ένα μέρος των δαπανών για την νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι έναντι του κορονοϊού πολίτες, επανέλαβε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λέγοντας πως «θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι δεν εμβολιάζονται».

 

«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων,. Συγκεκριμένα, το δημόσιο σύστημα θα καλύπτει όλους τους ασθενείς με κορονοϊό, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν έχουν χρήματα ή αν χρειαστεί θα δανείζονται, για να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πχ. για ένα κάταγμα», σημείωσε , μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα. Είμαστε σε πρωτόγνωρη διαδικασία, επειδή δεν υπάρχει εγχειρίδιο ούτε παγκόσμια σταθερά για την αντιμετώπιση της», απάντησε στην κριτική που ασκείται και προς τους ειδικούς για την λήψη των μέτρων.

Από την άλλη, αναγνώρισε πως από την πλευρά των πολιτών «υπάρχει οργή, αμφισβήτηση, αγανάκτηση, υπάρχει φόβος, υπάρχει δάκρυ. Αυτή είναι η πανδημία».

Όπως σημείωσε, «εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και ο ένας λέει στον άλλον "γιατί δεν τηρείς τα μέτρα;", θα είμαστε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο για καιρό. Στις Εκκλησίες θα μπορούσε να ελεγχθεί η ύπαρξη πιστοποιητικών, να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό», πρόσθεσε.

«Ζούμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Πρωτόγνωρη θα είναι η πανδημία και η αντιμετώπιση της μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πριν από 100 χρόνια, στην πανδημία ισπανικής γρίπης, οι άνθρωποι κουράστηκαν από την τήρηση των μέτρων, δεν τα εφάρμοζαν και το τίμημα ήταν βαρύ», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν επικριτικός προς την Κυβέρνηση, σε σχέση με την συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή των ειδικών που εισηγούνται την λήψη μέτρων, αναφέροντας ότι «υπάρχουν αντιφάσεις που πρέπει να αρθούν και πρέπει να αρθούν σήμερα, όπως πχ. δεν μπορεί να λέμε ότι απαγορεύεται η τηλεκπαίδευση, όπου είναι εφικτή, πχ. στα Πανεπιστήμια, ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση στα κρούσματα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xiER9C
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη