Θεσσαλονίκη: Μικρή αισιοδοξία από τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα

Θεσσαλονίκη: Μικρή αισιοδοξία από τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα

Οι νέες μετρήσεις στα λύματα δείχνουν πως το ιικό φορτίο δεν κατέγραψε νέα επιθετική αύξηση. Αυτό προκαλεί αισιοδοξία, με τον Πρύτανη του ΑΠΘ να προειδοποιεί πως τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Real Fm 107,1 επισήμανε πως ναι μεν το επίπεδο της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 παραμένει υψηλό, ωστόσο -όπως είπε χαρακτηριστικά- εδώ και μια εβδομάδα δεν καταγράφεται η επιθετική αύξηση της συγκέντρωσης που καταγραφόταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μια μικρή νότα αισιοδοξίας, η οποία, «πρέπει να επιβεβαιωθεί με τις μετρήσεις αυτής της εβδομάδας» που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ επισήμανε ακόμη πως δεν είναι βέβαιο ότι έχει επέλθει η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως έχει ήδη αποτυπωθεί η κινητικότητα της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στην επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διατηρήθηκε επί σειρά ημερών στα 1.100 με 1.200 κάθε μέρα.

{https://youtu.be/xstE0cJj4dY}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kCmoj6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη