-->

Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικόν»: «Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών»

Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικόν»: «Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών»

Εκτός ελέγχου είναι το «Αττικόν» νοσοκομείο με τη διοίκηση και την κυβέρνηση να μη βάζουν κανένα όριο και περιορισμό.

 

Αγανακτισμένοι είναι οι γιατροί στο «Αττικόν» νοσοκομείο, καθώς για ακόμα μια φορά η εφημερία ξεκινά με δεκάδες ράντζα και υπεράριθμες κλίνες. 

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Αττικόν» πραγματοποίησε συνέλευση και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν πως το νοσοκομείο γίνεται «ακορντεόν», τα όρια του ρευστοποιούνται, υπερφορτώνονται τμήματα και κλινικές σε βάρος άλλων.

Τα ιατρικά τμήματα που είναι επιφορτισμένα για την αντιμετώπιση των ασθενών COVID δεν επαρκούν πλέον σε ανθρώπινο δυναμικό. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει χρόνια πίσω.

Οι γιατροί αναφέρουν πως «τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που στην ουσία «βγάζει σε αναστολή» μεγάλο μέρος των συναδέλφων του χειρουργικού τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ την υγεία του γενικού πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κέντρα μιας και αναβάλλονται σοβαρότατες επεμβάσεις (πχ αφαίρεση νεοπλασιών, αγγειοχειρουργικές, ορθοπαιδικές, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις). Όλοι οι γιατροί αγανακτούμε με αυτό το καθεστώς».

Επισημαίνουν πως «το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου, το πρόβλημα σύντομα θα γίνει μη διαχειρίσιμο. Η νοσηλεία και η ιατρική σε αυτές τις συνθήκες γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών, με τη διοίκηση και την κυβέρνηση να μη βάζουν κανένα όριο και περιορισμό».

Η πολιτεία να πάρει μέτρα:

  • Ενίσχυση του νοσοκομείου και όλου του ΕΣΥ σε προσωπικό και χρηματοδότηση.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό.
  • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του ΑΤΤΙΚΟΥ και της 2ης ΥΠΕ εν γένει.
  • Κανένας ασθενής σε ράντζο!
  • Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ!
  • Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων. Όχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονοθεματικό.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xkv5Uz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->