Πρώτη φορά φυλακή για ρίψη μολότοφ

Πρώτη φορά φυλακή για ρίψη μολότοφ

Για πρώτη φορά νεαροι οδηγήθηκαν στη φυλακή για την ρίψη βόμβας μολότοφ

Για πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν πως δυο νεαροί πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές για την επίθεση με μολότοφ στο Α' Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 20χρονο που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ την περασμένη Κυριακή.

Σημειώνεται πως από την επίθεση προκλήθηκαν αποκλειστικά περιορισμένες ζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς, ωστόσο σε έρευνα στις οικείες τους βρέθηκαν «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Αυστηροποίηση ποινών στον νέο Ποινικό Κώδικα

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στις αλλαγές και την αυστηροποίηση που φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας, μεταξύ άλλων, στο αδίκημα της απλής κατοχής μολότοφ.

Πιο συγκεκριμένα, με νεα διάταξη μετατρέπεται σε κακούργημα η κατοχή μολότοφ στη διάρκεια πορειών ή δημόσιας συνάθροισης, ανεξάρτητα αν ο δράστης διαπράττει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος ποινικός κώδικας που ψηφίστηκε το 2019.

Η διάταξη επιβάλλει κάθειρξη έως 10 χρόνια σε όποιον κατέχει μολότοφ σε δημόσιες συναθροίσεις, πορείες κλπ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kT7k0J
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη