Δημοτικά σχολεία: Η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που δίνονται οι βαθμοί

Δημοτικά σχολεία: Η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που δίνονται οι βαθμοί

Νέα απόφαση ορίζει τον τρόπο που οι γονείς θα ενημερώνονται τόσο για την επίδοση των μαθητών όσο και για την παράδοση της βαθμολογίας για τα δημοτικά σχολεία.

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ορίζεται ο τρόπος που θα δοθούν οι βαθμολογίες Α' Τριμήνου στα Δημοτικά σχολεία καθώς και πως θα ενημερώνονται για τις επιδόσεις των παιδιών τους στα μαθήματα.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το ΦΕΚ :

Οι εκπαιδευτικοί της Α' και Β' τάξης των Δημοτικών Σχολείων ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους.

Για τα σχολεία που λειτουργούν με φυσική παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών οι έλεγχοι προόδου Α' τριμήνου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες για να τους παραδώσουν στους γονείς τους.

Για τα σχολεία ή για τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας οι Διευθυντές/τριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου Α' τριμήνου στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Με την επανέναρξη της λειτουργίας αυτών των σχολείων - τμημάτων με φυσική παρουσία, οι έλεγχοι προόδου παραδίδονται εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες για να τους παραδώσουν στους γονείς τους.

Υπενθυμίζεται οτι  το πρώτο τρίμηνο στα Δημοτικά Σχολεία λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HZHD8K
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη