Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων;

Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων;

_________________

Πρωτοφανή διαλυτικά φαινόμενα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων:

Να αφαιρείται ο λόγος από εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, να διακόπτονται οι λόγοι τους από το προεδρείο και να μην επιτρέπεται σε πρώην Αντιδήμαρχο να απαντήσει επί προσωπικού και επί ερώτησης που της τέθηκε. Τα φαινόμενα αφαίρεσης λόγου  από την Αντιπολίτευση και αγνόησης των εκκλήσεων για ομαλή δημοκρατική λειτουργία, αρχίζουν και λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ είναι επαναλαμβανόμενα και συστηματικά , πλέον. 

Οι ομαδικές αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων, οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επικεφαλής παρατάξεων και η εικόνα διάλυσης της συνεδρίασης, προκαλούν αλγεινή εντύπωση. 

Πέραν τούτων, είναι εμφανές ότι δεν υφίσταται ,πλέον,  καμία οργάνωση στις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, αφού για δύο μείζονα ζητήματα όπως αυτό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, φαίνεται να φάσκει και να αντιφάσκει εκθέτοντας τον Δήμο Λαμιέων έναντι των Πολιτών αλλά και των διεκδικήσεων της πόλης έναντι της Πολιτείας.

Ο συγκεντρωτισμός, η πλήρης παράδοση στην "Επικοινωνία" ,η "σιωπή των εκλεγμένων" και η υποβάθμιση του ρόλου των Αντιδημάρχων εκθέτουν ανεπανόρθωτα την πόλη μας, αφού οδηγούν σε κωμικά φαινόμενα.  

Όσοι απλοί Πολίτες παρακολούθησαν την εύλογη αποχώρηση των Δημοτικών Συμβούλων, της πρώην Αντιδημάρχου, δύο επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, αλλά και ενός Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, ανησυχούμε για την ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Λαμιέων. 

Η εύλογη αυτή ανησυχία, δεν σχετίζεται με παραταξιακές και αντιπολιτευτικές τακτικές, αλλά με την ειλικρινή μας αγωνία για την πρόοδο του Τόπου μας. 

Δείτε, τα πρωτοφανή αποσπάσματα περί το 2:18:00 & 3:33:00.

https://youtu.be/PhEJM7jcpTo

Αν θέλουμε, ειλικρινά, να προοδεύσει ο Τόπος μας, η δημοκρατική λειτουργία και η διαφάνεια είναι μονόδρομος. 

Δεν υπάρχει άλλη οδός.

Ο συγκεντρωτισμός, η καταστολή της αντίθετης άποψης, η μονόπλευρη "ενημέρωση" και η αλαζονεία οδηγούν την πόλη στην καταστροφή.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη