Η τρίτη δόση δεν θα θεωρείται πλέον αναμνηστική: Τι δείχνουν πρόσφατα στοιχεία

Η τρίτη δόση δεν θα θεωρείται πλέον αναμνηστική: Τι δείχνουν πρόσφατα στοιχεία

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ για την τρίτη δόση

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε σε σημαντικά στοιχεία που επικαλούνται επιστήμονες από το Ισραήλ και αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Απευθυνόμενη σε εκείνους που ακόμη φοβούνται να εμβολιαστούν, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως μέχρι σήμερα παγκοσμίως έχουν γίνει πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί.

«Το εμβόλιο δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε πειραματικό. Οποιαδήποτε παρενέργεια γνωστοποιείται. Ακόμα και για την τρίτη δόση ξέρουμε ότι είναι ασφαλής και δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Πέρα από τις κλινικές μελέτες, πληθυσμιακά δεδομένα από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι η τρίτη δόση προστατεύει τόσο έναντι της λοίμωξης όσο και της σοβαρής νόσου».

Την ίδια ώρα επιστήμονες από το Ισραήλ αναφέρουν πως τρεις μήνες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης τα επίπεδα της ανοσίας παραμένουν σταθερά υψηλά, ενισχύοντας την άποψη πως η τρίτη δόση στο μέλλον ίσως να μην θεωρείται πια αναμνηστική, αλλά μέρος του βασικού εμβολιασμού.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του εμβολίου»

Ενόψει των Χριστουγέννων, η Βάνα Παπαευαγγέλου, επικαλούμενη τον ECDC, υπογράμμισε πως το επιδημιολογικό φορτίο θα είναι αυξημένο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ειδικότερα σε χώρες σαν τη δική μας με εμβολιαστική κάλυψη μικρότερη από 80%.

«Πρέπει να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Αν και οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν μέσα στο σπίτι ενδέχεται και να μολυνθούν και να μεταδώσουν. Παραμένουν μολυσματικοί για σημαντικά μικρότερο διάστημα και συμμετέχουν λιγότερο», υπογράμμισε σχετικά.

Σε πρόσφατη έρευνα του ΕΟΔΥ με στοιχεία από την 45η εβδομάδα του έτους - και ανασκόπηση των θανάτων από την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας - είδαμε ότι χάθηκαν 84 άνθρωποι κάτω των 60 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα και χωρίς παράγοντες κινδύνου, προσέθεσε η καθηγήτρια. 

Το παραπάνω στοιχείο αποδεικνύει πως κανείς δεν είναι υπεράνω του εμβολίου, αλλά και πως αυτό συνιστά ιατρική αναγκαιότητα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xoLJSN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη