Μητροπολίτης Καλαβρυτών για ελέγχους στους ναούς: «Τι τους πέρασε η πολιτεία;»

Μητροπολίτης Καλαβρυτών για ελέγχους στους ναούς: «Τι τους πέρασε η πολιτεία;»

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με ιερείς «αρνητές» ή πολέμιους του εμβολίου

Αντίθετος δηλώνει ο Μητροπολίτης Καλαβρυτών και Αιγιαλείας Ιερωνύμος, σε ότι αφορά στο θέμα των ελέγχων σε εκκλησίες από τους επιτρόπους. 

Συγκεκριμένα γίνεται σαφής για την θέση της εκκλησίας σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά και για το κομμάτι των ελέγχων από τους υπευθύνους των ναών.

«Τι τους πέρασε η πολιτεία; Εργαζόμενους, που τους πληρώνουμε να κάνουν ό,τι θέλουμε. Είναι εθελοντές στους ναούς και θα τους βάλουμε να ελέγξουν τους ενορίτες και πιθανά με πολλούς να έρθουν αντιμέτωποι; Φοβάμαι, μήπως έτσι, φύγουν από τις εκκλησίες μας κι αυτοί οι άνθρωποι, που βοηθούν και φροντίζουν τους χώρους λατρείας», είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην οποία μίλησε και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Η θέση του σχετικά με τον εμβολιασμό 

Και οι δύο, τάσσονται υπέρ των εμβολιασμών, προτάσσοντας την επιστήμη, χωρίς να υλοποιούν τις σκόρπιες περί του αντιθέτου απόψεις μερίδας κληρικών, που δεν εκπροσωπούν τη διοίκηση των τοπικών Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δήλωσε:

«Σταθερή θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του ποιμενάρχη, για να προσθέσει: «Απευθύνουμε και πάλι έκκληση στον ιερό κλήρο και στον ευσεβή λαό να τηρούν επακριβώς τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και προτρέπουμε, παράλληλα, για την πραγματοποίηση του υποδεδειγμένου από την ιατρική κοινότητα εμβολιασμού, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, καθώς και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Τηρούν τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου 

Και ο ιεράρχης κατέληξε:

«Αλλά και για το κομμάτι των ελέγχων από τους υπευθύνους των ναών, μας καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Ο δεσπότης, που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους υπευθύνους των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως και σε περιπτώσεις που μπορεί να εκφράζονται προβληματισμοί ή ακόμη-ακόμη και αμφιβολίες ή άρνηση, προσπαθεί με «πατρική αγάπη» να μεταφέρει την προσωπική του δύσκολη εμπειρία με τον Covid-19, ξεκαθαρίζει, πως σε ενέργειες προς κάθε άλλη κατεύθυνση, θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα, εφόσον αντιληφθεί ότι δεν τηρούνται οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.

«Μόνο η επιστήμη έχει λόγο»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, επιμένει να θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με ιερείς «αρνητές» ή πολέμιους του εμβολίου και πως ισχύει ό,τι εξαρχής τους έχει πει. «Δεν έχω πει σε κανέναν από τους πατέρες να πάνε να εμβολιαστούν. Τους έχω πει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους και ό,τι τους πουν αυτοί να πράξουν. Εγώ δεν είμαι ειδικός, ούτε κι αυτοί. Μόνο η επιστήμη έχει λόγο».

Για το τελευταίο θέμα των ελέγχων σε εκκλησίες από τους επιτρόπους, ο νεότερος εκ των ιεραρχών, ήταν στην «Π», απόλυτος. «Τι τους πέρασε η πολιτεία; Εργαζόμενους, που τους πληρώνουμε να κάνουν ό,τι θέλουμε. Είναι εθελοντές στους ναούς και θα τους βάλουμε να ελέγξουν τους ενορίτες και πιθανά με πολλούς να έρθουν αντιμέτωποι; Φοβάμαι, μήπως έτσι, φύγουν από τις εκκλησίες μας κι αυτοί οι άνθρωποι, που βοηθούν και φροντίζουν τους χώρους λατρείας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CNgp12
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη