-->

Γιάννης Σαρακιώτης: Τέλος η πανδημία από 1/1/2022 σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό της Ν.Δ.! (video)


Στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά υπογράμμισε:


«Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022 πραγματοποιείται, δυστυχώς, σε ένα κλίμα πλήρους αβεβαιότητας, ανασφάλειας και οικονομικής αστάθειας, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ιδεοληψιών, της ανικανότητας και της αδράνειας της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία διακατέχεται από μια στρεβλή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία οι συνέπειες της “διπλής πανδημίας” – υγειονομικής και οικονομικής – συνιστούν ένα «παροδικό φαινόμενο» και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: Πόσο διαρκεί η “παροδικότητα” κατ’ εσάς, κυρίες και κύριοι της Ν.Δ.; 1 μήνα; 6 μήνες; 1 χρόνο;»


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε στη συνέχεια της ομιλίας του ότι:


«Φέρνετε προς ψήφιση έναν Προϋπολογισμό, όπου δε λαμβάνεται καμία μέριμνα για τη στήριξη των πληττόμενων από την κρίση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Λες και ως διά μαγείας η χώρα από την 1η Ιανουαρίου του 2022, σε 15 ημέρες δηλαδή, και μετά θα επανέλθει στην προ κρίσης κατάσταση. Και δε βρίσκετε να πείτε ούτε μια κουβέντα για την αναγκαιότητα της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως άλλωστε πράττουν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. για να ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών τους. Ούτε μια κουβέντα για την ανάγκη ρύθμισης και διαγραφής μέρους του «πανδημικού χρέους», για τη δημιουργία του οποίου δεν ευθύνονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.»


Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης, αφού διερωτήθηκε «από πού θα εισπραχθούν τα 3,5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρων, που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό, το ερχόμενο έτος», περιέγραψε τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λαμίας ως ενδεικτική της συνολικά τραγικής εικόνας του Ε.Σ.Υ.:


«7 νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. παραδόθηκαν από το Ίδρυμα Νιάρχος το Φεβρουάριο και ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει. Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους συμπολίτες μας σε ένα απλό κρεβάτι της κλινικής COVID, καθώς δεν ανήκουν στους προνομιούχους για να μεταφερθούν σε Μ.Ε.Θ.. Οι γιατροί αποχωρούν, παραιτούνται εξαιτίας της σωματικής και ψυχικής τους εξάντλησης και ουδείς προβληματίζεται. Από 6 πνευμονολόγους σήμερα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόλις 3! Και ποιοι γιατροί καλύπτουν τις εφημερίες στη μονάδα COVID; Μαιευτήρες, χειρουργοί και ορθοπεδικοί. Και εδώ θα ήθελα να απαντήσει κάποιος Υπουργός της Κυβέρνησης. Πώς θα αισθανόταν εάν νοσηλευόταν σε κλινική COVID οικείο του πρόσωπο και τον παρακολουθούσε γυναικολόγος; Ρητορικό το ερώτημα…»


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας:


«Ναρκοθετείτε κάθε εγχείρημα, που συμβάλλει στον επαναπατρισμό όσων κατέφυγαν στο εξωτερικό εξαιτίας των πολιτικών σας. Ναρκοθετείτε το μέλλον των νέων της χώρας μας και μέσω του Προϋπολογισμού σας, αποδεικνύετε έμπρακτα ότι στερείστε οράματος και στερείτε αντίστοιχα την ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->