-->

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (12) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας (2) αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρήματα, εργαλεία, είδη ένδυσης, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων 

Σημειώνεται ότι ένας εκ των ανωτέρω είχε συλληφθεί στην Εύβοια, στα τέλη του περασμένου μήνα και είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.  

Έπειτα από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, οι ανωτέρω ενέχονται στη διάπραξη (6) κλοπών και (6) αποπειρών κλοπής από οικίες, ως ακολούθως:


  • (2) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπής στη Δίβρη,

  • κλοπή και (2) απόπειρες κλοπής στην περιοχή του Παλαιοχωρίου,

  • (3) κλοπές στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αγίας Τριάδας και του Λιμογαρδίου αντίστοιχα,

  • (2) απόπειρες κλοπής στις περιοχές του Νεοχωρίου Δομοκού και του Φραντζόμυλου αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν ως υποψήφιους στόχους τους οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, ενώ εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας τα παράθυρά τους, με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. 


Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, εργαλεία, είδη ένδυσης, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (4.500) ευρώ.


Σημειώνεται ότι ένας εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, είχε συλληφθεί στην Εύβοια, την 25-11-2021, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου (σχετικό το από 26-11-2021 Δελτίο Τύπου) και είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->