-->

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Παράταση ενός μήνα για συμβόλαια με αντικειμενικές αξίες του 2021

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Παράταση ενός μήνα για συμβόλαια με αντικειμενικές αξίες του 2021

Στην παράταση της προθεσμίας για την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Οσοι υποβάλλουν δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου στην εφορία τους, θα έχουν περιθώριο έως τις 31 Ιανουαρίου και όχι έως τις 15 όπως αρχικά προγραμματίζονταν, για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή με το παλιό καθεστώς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια ρεαλιστική παράταση.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να ξεμπλοκάρει τις «ουρές» που έχουν δημιουργηθεί στα συμβολαιογραφικά γραφεία από ενδιαφερόμενους οι οποίοι προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μεσίτες και οι λοιποί εμπλεκόμενοι δηλώνουν αδυναμία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ως εκ τούτου το ραντεβού για την υπογραφή νέων συμβολαίων δίνεται για τον Φεβρουάριο ή ακόμα και τον Μάρτιο, με το δεδομένο ότι μια σειρά από δικαιολογητικά καθυστερούν ιδιαίτερα να εκδοθούν.

ΜΕ αυτά τα δεδομένα η αγορά επιμένει να ζητά η παράταση να οριστεί σε τουλάχιστον 6 μήνες προκειμένου να εξυπηρετηθούν αγοραστές, πωλητές και όσοι θέλουν να ολοκληρώσουν μεταβιβάσεις ακινήτων, χωρίς να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερες χρεώσεις εξαιτίας της αύξηση των αντικειμενικών τιμών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3dxwfCU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->