-->

Ποια περιοχή της Ελλάδας «ξύπνησε» με -27,8 βαθμούς

eurokinissi

Πολλές περιοχές της χώρας ξύπνησαν με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, με το σκηνικό του καιρού παραμονές των Χριστουγέννων να περιλαμβάνει χιόνια και τσουχτερό κρύο. Ποια περιοχή «ξύπνησε» στους – 27,8 βαθμούς Κελσίου.

Δριμύ ψύχος επικρατεί στα ορεινά της χώρας σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο ορεινό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-11,8 βαθμοί Κελσίου), ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Βώλακα Νευροκοπίου (-11,6), στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5), στα Γρεβενά (-9,7), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), και στο Χ/Κ Παρνασού Κελάρια (-9,1).

Στη δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού το θερμόμετρο στις 09:00 σήμερα έδειξε -27,8 βαθμούς Κελσίου. Οι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους.

Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mvinxM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->