Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις

Περιθώριο έως το τέλος του μήνα έχουν όσοι οφειλέτες επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο της ΑΑΔΕ στο myaade/ρυθμίσεις οφειλών για την ρύθμιση των χρεών με 36 έως 72 δόσεις.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Η ρύθμιση αφορά όλους όσους έχουν χρέη, ενώ παρέχεται η δυνατότητα η πληρωμή των δόσεων να ξεκινήσει ακόμα και εντος του 2021, αφού πρώτα υποβληθεί η αίτηση και ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της ρύθμισης. Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρωτης δοσης, σε αντίθετη περίπτωση η ρύθμιση χάνεται.

Ωστόσο, ακόμα και αν χαθεί η προθεσμία πληρωμης της πρώτης δόσης, δεν χάνεται η δυνατότητα να υποβληθεί και νέα αίτηση ρύθμισης. Αντίθετα, για όσους θεωρείται ότι έχουν πληγει από την πανδημία, οι οφειλες τους παραμένουν σε αναστολή και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης έως και το τέλος Δεκεμβρίου.

Στη ρύθμιση οι δικαιούχοι μπορούν να ρυθμίσουν σε 36 άτοκες δόσεις ή 72 έντοκες με επιτόκιο 2,5%. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 5%. Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022. Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που δεν καταβληθούν δύο δόσεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια και όλων των ευεργετημάτων, ενώ το σύνολο του υπολοίπου της οφειλής θα καθίσταται άμεσα απαιτητό.

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ.

Εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση:

α) ο φόρος εισοδήματος φορολογικού έτους 2020,

β) οφειλές οι οποίες δεν δύνανται να ρυθμίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4002/2011 (Α' 180) και αφορούν ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή σύμφωνα με άλλες διατάξεις και

γ) δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, βάσει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής ή κατ' εφαρμογή του ν. 4469/2017.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xMvYWb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη