Ποιοι θα μπουν πρώτοι στη σειρά για... 4η δόση

Ποιοι θα μπουν πρώτοι στη σειρά για... 4η δόση

Παρόλο που έχει ξεκινήσει ήδη η τρίτη δόση εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει η κουβέντα για την τέταρτη δόση. Σε αυτή αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης χτες στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και σε αυτούς που θα χρειαστεί να την κάνουν πρώτοι.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Μπουρλά, επικεφαλής της Pfizer αναφέρθηκε χτες στην ανάγκη και 4ης δόσης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης λοιπόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε πως μπορεί να μην έχει κλειδώσει η ημερομηνία για την τέταρτη δόση, όμως έχει αρχίσει η συζήτηση για τα άτομα που θα εμβολιαστούν πρώτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθεί προτεραιότητα σε μεταμοσχευμένους και σε άτομα με χρόνια νοσήματα και βεβαρημένη υγεία, όπως καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένους κτλ., ενώ στη συνέχεια αναλόγως με την πορεία της πανδημίας, οι ειδικοί θα κρίνουν εάν πρέπει να γίνει στο γενικό πληθυσμό.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως «ακόμη δεν έχει ωριμάσει η σκέψη» ωστόσο, είπε ότι «η πρώτη ομάδα που θα κάνει την πρώτη δόση θα μπορούσε να είναι οι μεταμοσχευμένοι».

Μπουρλά για 4η δόση

Στο ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου για καλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Pfizer Μπουρλά. Μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν πως η συγκεκριμένη παραλλαγή θα μπορούσε να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα αντισώματα, έπειτα από τον αρχικό εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως περιμένει να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον.

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο κ. Μπουρλά σε εκπομπή του CNBC, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα μπορεί να προκύψουν και στις 2 εβδομάδες.

Ο κ. Μπουρλά είπε ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι ενός νέου κύματος λοιμώξεων.

«Μια τρίτη δόση θα προσφέρει, πιστεύω, πολύ καλή προστασία», είπε ο κ. Μπούρλα, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες όπως το αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Μπουρλά είχε αναφέρει πως μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση, αλλά υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο μετά την τρίτη. Τώρα, είπε ότι ίσως είναι αναγκαίο να γίνει νωρίτερα. «Με την Omicron, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο γρήγορα», πρόσθεσε.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3rRt1m4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη