Θεμιστοκλέους: Με τρίτη δόση εμβολίου το 89% άνω των 60 ετών (βίντεο)

(Φωτ.: INTIME)

Ως εξαιρετικής σημασίας για την αναχαίτιση της Όμικρον χαρακτήρισε την τρίτη δόση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Ελλάδα το 70% των δικαιούχων της τρίτης δόσης την έχει ήδη πραγματοποιήσει ή την έχει προγραμματίσει.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι το 89% στους πολίτες άνω των 60 ετών έχει λάβει και αυτό την αναμνηστική δόση κατά του κορονοϊού.

Ειδικά για τους άνω των 60, ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως καθημερινά κλείνονται σχεδόν πέντε χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επίσπευση των εμβολιασμών.

Σχολίασε μάλιστα ότι «οι δύο τελευταίες εβδομάδες είναι ακόμα καλύτερες κι από αυτές του Μαΐου και του Ιουνίου για το εμβολιαστικό πρόγραμμα». Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, τις τελευταίες δύο εβδομάδες γίνονται περίπου 110.000 εμβολιασμοί καθημερινά.

«Οι αριθμοί είναι 70% τουλάχιστον με μια δόση στο γενικό πληθυσμό, 80% ενήλικο πληθυσμό. Είμαστε αρκετά ψηλά πλέον, σχεδόν στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι υπερμεταδοτικό το νέο στέλεχος της Όμικρον, ωστόσο τόνισε πως εκκρεμεί η περισυλλογή περισσότερων επιστημονικών δεδομένων ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης.

«Συγκεντρώνουμε συνεχώς επιστημονικά δεδομένα  για την Όμικρον, δεν έχουμε ακόμα την πλήρη εικόνα, ειδικά όσον αφορά στις νοσηλείες ή στους θανάτους. Σίγουρα ξέρουμε ότι η Τρίτη δόση παίζει εξαιρετικής σημασίας ρόλο για να μας προστατέψει από την Όμικρον, όπως ανέφερε και σε δήλωση του ο Τζο Μπάιντεν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yO3xHE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη