-->

Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: «Σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι, ήταν βασανιστήριο»

Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: «Σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι, ήταν βασανιστήριο»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλάει για τις δύσκολες ώρες που περνούσε ο πατέρας της, ενώ όπως αποκαλύπτει η μητέρα της, δεν γνωρίζει ότι έχει φύγει από τη ζωή.

Συγκλονίζουν όσα είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τις τελευταίες δύσκολες στιγμές του πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη

Τέσσερις μήνες σχεδόν μέτα τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, και αποκαλύπτει όλα όσα πέρασε εκείνος αυτό το διάστημα.

«Οι τρεις τελευταίοι μήνες ζωής του μπαμπά ήταν ένα δράμα. Είχε αρρωστήσει πολύ βαριά. Ήταν ένα βασανιστήριο για εκείνον. Ήθελε να πεθάνει και εμείς προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε στη ζωή. Ο άνθρωπος σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι. Στις παλιές εποχές οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν πεθάνει από καιρό. Σήμερα τους κρατάμε με μηχανική υποστήριξη. Ίσως το πιο θλιβερό σε όλο αυτό είναι ότι είχε πλήρη διαύγεια. Υπέφερε πραγματικά» είπε μιλώντας στην Espresso.

Τι αποκάλυψε για την μητέρα της 

Τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα ερχόταν η νοσοκόμα στο σπίτι για να κάνει απορρόφηση από τα φλέματα στα πνευμόνια. Ήταν τραγική εμπειρία ζωής που θέλω να ξεχάσω για πάντα» παραδέχεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η ίδια, μάλιστα, αποκαλύπτει ότι η μητέρα της, Μυρτώ δε γνωρίζει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει φύγει από τη ζωή. «Όχι, η μαμά μου δε γνωρίζει για τον θάνατό του. Δεν της το έχουμε πει, γιατί δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή την απώλεια».

Πώς νιώθει μετά τον θάνατο του πατέρα της

«Νιώθω ήρεμα μετά τον χαμό του γιατί ως οικογένεια κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για εκείνον! Δεν υπάρχει θλίψη. Υπάρχει μία γλύκα για εκείνον και μία ωραία ανάμνηση. Νιώθω γεμάτη γιατί μια ζωή ως οικογένεια «πατούσαμε» και δουλεύαμε πάνω στο έργο του πατέρα μου. Δεν έχουμε σταματήσει να τον έχουμε μέσα μας, μέσα από τα τραγούδια του, τις φωτογραφίες και τις παρτιτούρες του. Είναι συνέχεια κοντά μας, δεν έχει φύγει καθόλου».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Jk4XhV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->