Η μετάλλαξη Όμικρον μας «φοράει» μάσκες... και έξω

eurokinissi

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Επανέρχεται η μάσκα παντού, και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Δεν πρόκειται για άγνωστη εικόνα, καθώς στο δρόμο όλο αυτό το διάστημα αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κυκλοφορούν φορώντας τις μάσκες τους ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να προστατευτούν.

Όμως, η μετάλλαξη όμικρον, μας «φοράει» μάσκες παντού, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτικά.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση προβλέπει την υποχρεωτική χρήση μάσκας έξω με άμεση εφαρμογή, λόγω της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης όμικρον.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως, θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες δια στόματος Θάνου Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση των ειδικών προβλέπει κάποια μέτρα με άμεση εφαρμογή όπως η ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το «λουκέτο» στα γήπεδα.

Επίσης, η επιτροπή ζητά όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα, την 2η και την 4η ημέρα μετά την άφιξη τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test ή pcr.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EncLMb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη