ΠΟΜΙΔΑ: Επιστολή προς το Υπ. Οικονομικών για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις ακινήτων από τη μείωση ενοικίων

ΠΟΜΙΔΑ: Επιστολή προς το Υπ. Οικονομικών για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις ακινήτων από τη μείωση ενοικίων

Επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς Υπουργείο Οικονομικών για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων από τη μείωση ενοικίων. Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει τις υφιστάμενες σημερινές εκκρεμότητες.

Νέα καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και τις συνεχείς προς διαμαρτυρίες εκμισθωτών ακινήτων και φοροτεχνικών τους από όλη τη χώρα ότι δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμα προβλεπόμενες αποζημιώσεις τους παρότι ουδεμία τυπική παράλειψη υφίσταται εκ μέρους τους επισημαίνει με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργειο Οικονομικων και την ΑΑΔΕ η ΠΟΜΙΔΑ με αφορμή την πρόσφατη απόφαση Α.1225/2021 του Διοικητή ΑΑΔΕ με την οποία δίδονται νέες προθεσμίες για δηλώσεις εκμισθωτών υπεκμισθωμένων ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει τις υφιστάμενες σημερινές εκκρεμότητες, αλλά και τις προτάσεις της για την επίλυση επί μέρους προβλημάτων που παραμένουν από την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής.

Παράλληλα ευχαριστεί τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή για την ικανοποίηση του αιτήματός της να εμφανίζονται στην εφαρμογή των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης τα στοιχεία και το ΑΦΜ του μισθωτή που αφορά η κάθε δήλωση, διευκολύνοντας ουσιωδέστατα όλους τους εμπλεκομένους με τις δηλώσεις αυτές.

Ωστόσο, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση της προθεσμίας δήλωσης της λύσης παλαιών μισθώσεων ταυτόχρονα με την προσθήκη της επιλογής «Ενεργές Μισθώσεις» στη σχετική εφαρμογή, ώστε οι φορολογούμενοι να μην απειλούνται με άδικα πρόστιμα από αδήλωτες λύσεις παλαιών μισθώσεων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32uc5Y3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη