Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια λήγουν σε λίγες ώρες, πόρτα σε εστίαση και διασκέδαση

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια λήγουν σε λίγες ώρες, πόρτα σε εστίαση και διασκέδαση

Όλοι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών που δεν θα κάνουν μέχρι 13 Δεκεμβρίου την τρίτη δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους λήγει.

Πόρτα θα τρώνε από Δευτέρα όσοι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών δεν κάνουν την τρίτη δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο από τη δεύτερη δόση καθώς το πιστοποιητικό τους λήγει και έτσι πρακατικά θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως εστίασης, ψυχαγωγίας, σε γυμναστήρια ή γήπεδα, καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, αναμένεται ότι θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 αναμένεται ότι θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες. Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες ψηφίστηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Την έναρξη ισχύος του μέτρου για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

«Από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο, δηλαδή από το εξάμηνο έχει και ένα μήνα, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος».

Πρόσβαση σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test:

στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,
στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,
στα κομμωτήρια,
στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασιας
στην εκπαίδευση
στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών
στους χώρους λατρείας



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3pONfdG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη