-->

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για την υπόθεση με τα «φουσκωμένα» ποσοστά αναπηρίας

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για την υπόθεση με τα «φουσκωμένα» ποσοστά αναπηρίας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση με τις παραποιήσεις των ποσοστών αναπηρίας.

Μεταξύ αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Ανακρίτριας, είναι γιατροί που συνδέονται με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και μεταξύ αυτών προϊστάμενος κεντρικού υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης μία δικηγόρος.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία - δωροληψία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση κ.ά.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η άρση της κράτησής τους υπό τους όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και, κατά περίπτωση, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους και της χρηματικής εγγύησης 5.000 και 10.000 ευρώ.

Στην ίδια δικογραφία, που σχηματίστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., περιλαμβάνονται ακόμη 62 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επίσης και ιδιώτες. Αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παραποιούσαν με το αζημίωτο τα ποσοστά αναπηρίας αιτούντων προκειμένου να εισπράττουν μεγαλύτερες συντάξεις.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3symDRe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->