Λαμία: Μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Η Λαμία μας είναι μια πόλη τοποθετημένη στρατηγικά στον χάρτη, με τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό, πλουτοπαραγωγικό, αγροτικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, θερμαλιστικό, επιστημονικό απόθεμα.

Παρά ταύτα, βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση, ως αποτέλεσμα μη ορθών, μη αναπτυξιακών, μη διεκδικητικών πολιτικών, με αναλογική ευθύνη όλων μας.

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε και ισχυρότατο έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας ακόμα και σε εμβληματικά όργανα της λαϊκής κυριαρχίας όπως το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στη Λαμία μας, φτιάχνουμε τουριστικές και εμπορικές κάρτες, επί μη υπαρχούσης τουριστικής και εμπορικής κίνησης. Οργανώνουμε αμφικτυονικές επιχειρήσεις  την ίδια στιγμή που οι πραγματικές Αμφικτυονίες ρημάζουν. Στολίζουμε με φαραωνικές πυραμίδες ενώ η αγορά βουλιάζει. Φωτογραφιζόμαστε με χαμόγελα ενώ ο χάρτης της φτώχειας κοκκινίζει κάθε μέρα. Οργανώνουμε "δράσεις"για την COVID-19 με τον κο Εξαδάκτυλο και μένουμε με τα δάχτυλα σταυρωμένα για να ποζάρουμε στις φωτογραφίες. Μιλάμε για θεσμική συγκρότηση και συνεργασία και δεν επιτρέπουμε σε πρώην Αντιδημάρχους να μιλήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η εικονική  πραγματικότητα, δεν είναι Πραγματικότητα. Η Επικοινωνία δεν επιλύει προβλήματα. Οι Δημόσιες Σχέσεις δεν μπορούν να σταθούν χωρίς Δημόσια Έργα.

Μόνο η συνεργασία, η διαφανής και μη συγκεντρωτική διοίκηση, η διεκδικητική πολιτική, η τεχνοκρατική και μη συγκεντρωτική διοίκηση από ανθρώπους που γνωρίζουν τη δουλειά τους και τον τομέα τους, μπορεί να ξαναδώσει πνοή και όραμα στην πόλη.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη