Στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η φίλη του που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία

Στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η φίλη του που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο καταβάλλοντας πρόστιμο και δικαστικά έξοδα, 50 χιλ. τουρκικών λιρών (3183 ευρώ)

Στην Ελλάδα βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής, μέσω του τελωνείο Καστανεών, ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές για παραβίαση στρατιωτικής απαγορευμένης ζώνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το evros24.gr, το ζευγάρι κατέβαλε πρόστιμα ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, που ισοδυναμούν με 3.500 ευρώ.

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Αδριανούπολης για άρση απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, καταβάλλοντας πρόστιμο και δικαστικά έξοδα, 50 χιλ. τουρκικών λιρών (3183 ευρώ). Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων, επεστράφησαν επίσης στους κατόχους τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές τους είχαν αφήσει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους, όμως παρέμειναν στην Αδριανούπολη μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων τους.

Από την εξέταση των δύο κινητών και του USB stick που είχε πάνω του ο Βαλασούδης, δεν προέκυψε οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο που θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατασκοπίας εναντίον τους. Η χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν για είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, αν και ο αστυνομικός υποστήριξε πως η σύλληψή τους έγινε πριν από την προειδοποιητική πινακίδα, κοντά στο χωριό Doyran απέναντι από την Ορεστιάδα.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3DL4LUU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη