-->

Φθιώτιδα: Ιαματικές πηγές τέλος

Ιαματικές πηγές τέλος. 

Η κυβέρνηση έδωσε σε μία εταιρεία όλες τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας. Από τις ανοιχτές πηγές σε Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες έως τα υδροθεραπευτήρια, όλα μπαίνουν προς αξιοποίηση σε ένα ΤΑΙΠΕΔ ιαματικών πηγών. Μαζί τους και η γη σε περίμετρο 500 μέτρων από αυτές. Ιδιωτικοποιούν πλέον όχι μόνο το νερό αλλά τον ανθό του νερού, το ιαματικό νερό. 

Οι πηγές αυτές θα έπρεπε να ήταν μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεν πρόκειται για Spa με 200 ευρώ είσοδο, πρόκειται για θεμελιώδη πόρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που μπορεί να φέρει συγκλονιστική βελτίωση της υγείας των πολιτών και εξοικονόμηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έτσι κάνουν οι υπόλοιπες χώρες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μάλιστα είναι αναγνωρισμένος ο θερμαλισμός και η υδροθεραπεία ενώ ασθενείς από την Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία μπορούν να έρθουν και στην Ελλάδα για να κάνουν τις θεραπείες τους. Δεν έρχονται επειδή η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τον θερμαλισμό σαν τρόπο θεραπείας. Θα το αναγνωρίσει βέβαια μόλις ιδιωτικοποιήσει τις πηγές. 

Δυστυχώς το εγκληματικό αυτό νομοσχέδιο ψηφίζεται τη Δευτέρα. Ακόμη ένα νομοσχέδιο που θα μείνει στα χαρτιά βέβαια γιατί τα κινήματα θα το αφήσουν στα χαρτιά. Αν έχετε ιαματική πηγή στον τόπο σας, τώρα είναι η ώρα να δράσετε για να την κρατήσετε δημόσια προσβάσιμη.

Κρίτων Αρσένης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->