-->

Απίστευτη εφεύρεση: Γλείφετε την τηλεόραση και αισθάνεστε γεύση από την οθόνη (βίντεο)

(Φωτ.: PIXABAY)

Η τεχνολογία στις τηλεοράσεις έχει προχωρήσει πάρα πολύ, αλλά αυτό που δημιούργησε ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Ιαπωνία ξεπερνά κάθε φαντασία. 

Αν έχετε όρεξη για κάποιο έδεσμα και δεν το έχετε στο σπίτι σας, κανένα πρόβλημα. Θα μπορείτε κάλλιστα να... γλύψετε την τηλεόραση και να έχετε τη γεύση που θέλετε μέσα από την οθόνη! 

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό αλλά -όπως μεταδίδει το Reuters- ένας Ιάπωνας καθηγητής έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης, που μπορεί να «μιμηθεί» τις γεύσεις των τροφίμων. Εφεύρεση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πολυ-αισθητηριακής εμπειρίας θέασης.

Η συσκευή, που δημιούργησε ο καθηγητής Homei Miyashita και ονομάζεται Taste the TV (TTTV), χρησιμοποιεί έναν τύπο καρουζέλ με 10 δοχεία ψεκασμού γεύσης, που προσφέρουν τη γεύση του φαγητού που επιθυμείτε.

Το δείγμα που δημιουργείται κυλά σε ένα φιλμ με υγειονομικές προδιαγραφές πάνω από την πρωτότυπη και επίπεδη οθόνη της τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο... πεινασμένος τηλεθεατής.

Οι πιθανές εφαρμογές αυτής της εφεύρεσης περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς επίσης γευσιγνωσία παιχνιδιών και κουίζ, ανέφερε ο Miyashita, ο οποίος βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας ψεκασμού για εφαρμογές, όπως μια συσκευή που μπορεί να εφαρμόσει μια γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yToeSI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->