Μπουλμπασάκος: Ρεβεγιόν με λίγους κολλητούς και ας είναι εμβολιασμένοι, να εξεταστούν οι μετακινήσεις

Μπουλμπασάκος: Ρεβεγιόν με λίγους κολλητούς και ας είναι εμβολιασμένοι, να εξεταστούν οι μετακινήσεις

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, δηλώνει ότι βρισκόμαστε σε μία «ισορροπία τρόμου» και πως θα μπορούσαν να εξεταστούν οι μετακινήσεις ενόψει Χριστουγέννων ειδικά στις «κόκκινες περιοχές». Η συμβουλή του για τα ρεβεγιόν.

Για την εξέλιξη της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων μίλησε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Είμαστε σε μια ισορροπία τρόμου. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς πλέον διασωληνωμένοι, στις ειδικές μονάδες είναι πάνω από 1000 άτομα. Οι νοσηλείες στη χώρα είναι περίπου 4.500. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ειδικοί λένε ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων. Εγώ λέω ότι είμαστε σε μία πίεση πολύ οριακή. Και τα κρεβάτια που έχουμε διαθέσιμα γαι κλίνες κοινής νοσηλείας και οι ΜΕΘ είναι οριακές. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου θα υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις και μετακινήσεις. Θα ήθελα να είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα έβλεπα και περιορισμούς.

Να εξετάσουμε το ζήτημα των μετακινήσεων σε "κόκκινες" περιοχές και σε περιοχές που δεν έχουν υποδομές. Καλό θα είναι να δούμε μέτρα και στις εκκλησίες».

Πως να κάνουμε Χριστούγεννα

«Για τα Χριστούγεννα, θα έλεγα να κάνουμε ρεβεγιόν με τους κολλητούς μας και όχι σε ένα χώρο με 1000 άτομα να διασκεδάσω, ούτε σε ένα τραπέζι με 50 άτομα, και ας είναι όλοι εμβολιασμένοι. Θα το αποφύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολίασε την καταγγελία για ύπαρξη ΜΕΘ για VIP, λέγοντας πως δεν υπάρχει επιλογή ασθενών.

«Το ότι υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους και περνούν αρκετές μέρες για να μεταφερθούν σε ΜΕΘ, είναι γνωστό, και δεν συμβαίνει μόνο τώρα. Υπάρχουν πρωτόκολλα για το πώς οι ασθενείς μεταφέρονται σε ΜΕΘ. Δεν υπάρχει επιλογή ασθενών, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για τη μεταφορά ενός ασθενή σε ΜΕΘ».



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3pQ2DpV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη