-->

Προς ανατολάς οι ροές φυσικού αερίου στον αγωγό Γιαμάλ για τέταρτη συνεχή ημέρα

Προς ανατολάς οι ροές φυσικού αερίου στον αγωγό Γιαμάλ για τέταρτη συνεχή ημέρα

Αντίστροφα λειτουργεί και σήμερα, τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο αγωγός φυσικού αερίου Γιαμάλ ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο προς της δυτική Ευρώπη, μεταφέροντας αέριο από τη Γερμανία προς την Πολωνία.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ αυτήν την εβδομάδα, αφού ο Γιαμάλ άλλαξε κατεύθυνση, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού φορέα διαχείρισης δικτύου Gascade.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η αντιστροφή της ροής δεν αποτελεί πολιτική κίνηση, αν και συμπίπτει με την αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση για την Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η αντιστροφή της ροής οφείλεται στην έλλειψη ζήτησης.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου αναμένεται να αμβλυνθούν από τον επαναπροσανατολισμό των φορτίων του LNG από την Ασία προς την Ευρώπη, καθώς οι ευρωπαϊκές τιμές τον καθιστούν ελκυστικό.

Η Gazprom, που μονοπωλεί τις ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν έχει κρατήσει δυναμικότητα διέλευσης για εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη για τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοπρασιών σήμερα.

Οι ροές στο σημείο μέτρησης στα γερμανοπολωνικά σύνορα κινούνται προς ανατολάς από την Γερμανία προς την Πολωνία με ωριαίο ρυθμό 1.218.000 κιλοβάτ/ώρα (kWh/h) και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή Eustream του σλοβακικού αγωγού, οι ροές του ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουκρανία στην Σλοβακία είναι μειωμένες από 785,160 μεγαβάτ/ώρα (MWh) χθες σε 739,843 MWh σήμερα.

Οι μειώσεις εξισορροπούνται από την αύξηση της ροής από την Τσεχία προς την Σλοβακία που έχει ως αποτέλεσμα οι ροές προς τον αυστριακό κόμβο Μπάουμγκάρτεν να είναι σταθερές σήμερα σε σύγκριση με την χθεσινή ημέρα.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ejMrYQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->