Έρχονται νέα μέτρα στα σχολεία, ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Έρχονται νέα μέτρα στα σχολεία, ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Νέα μέτρα για τα σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ενημέρωση των συντακτών για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο.

Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου πιθανώς να ανακοινωθεί η αλλαγή του πρωτοκόλλου λειτουργίας των σχολείων όλης της χώρα με νέα μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι στις 27 Δεκεμβρίου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει ξανά, καθώς θα υπάρχουν νεότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν τα σχολεία και η λειτουργία τους. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι έρχονται νέα μέτρα για τα σχολεία και ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και ίσως στις 27 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πώς θα υπάρξει εισήγηση από την επιτροπή για την αλλαγή του πρωτοκόλλου, και πώς κάτι τέτοιο θα εξεταστεί και από την κυβέρνηση. Αυτό που είπε πολλές φορές ο υπουργός είναι ότι στόχος είναι τα σχολεία να μην ξανά κλείσουν, καθώς υπάρχουν στοιχεία που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν την έξαρση της πανδημίας αλλά την βοηθούν, λόγω και των self test αλλά και των μέτρων.

Κάτι που μπορεί να αλλάξει και αναμένεται τις επόμενε ημέρες είναι το πρωτόκολλο του 50+1 κρουσμάτων.

Τα μέτρα χωρίζονται σε δύο φάσεις και είναι τα εξής:

Από αύριο 06:00 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου:

  • Υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω και της υψηλής κινητικότητας εν μέσω εορτών, ενώ θα φοράνε μάσκα και στα γυμναστήρια ή στην εστίαση μέχρι να καθίσεις στο τραπέζι. Παράλληλα, διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ (ΚΝ95).
  • Αναβολή όλων των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων.
  • Σύσταση για rapid test για όσους εισέρχονται στη χώρα, την 2η και την 4η ημέρα.
  • Ισχυρή σύσταση για test πριν από κάθε γιορτινή έξοδο και συγχρωτισμό, ιδιαίτερα στους νέους. «Διασκεδάστε οι νέοι, αλλά προστατεύστε και τους μεγαλύτερους».
  • Σύσταση για να μην υπάρχει συνωστισμός σε χώρους διασκέδασης κατά τις ημέρες των εορτών.

Όσον αφορά για τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου κι έπειτα, θα υπάρχει νέα συνεδρίαση στις 27/12 όπου και θα υπάρξουν οριστικές εισηγήσεις για τα μέτρα που θα αφορούν το «καλημέρα» του 2022. Έτσι, δεν υπήρξαν οριστικές ανακοινώσεις από τον κ. Πλεύρη.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας «έριξε το μπαλάκι» στον κόσμο για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων, συνδέοντάς τα με τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των ειδικών την ερχόμενη Δευτέρα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yRjqNw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη