Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ιταλία

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ιταλία

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού διαδίδεται με ταχύτητα στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), δημοσιοποιώντας προκαταρκτικά δεδομένα μιας έρευνας-αστραπή που δείχνει πως στις 20 Δεκεμβρίου η εν λόγω παραλλαγή αντιστοιχούσε στο 28% των κρουσμάτων.

Η προηγούμενη έρευνα είχε δείξει στις 6 Δεκεμβρίου πως η Όμικρον αναλογούσε μόλις στο 0,19% των κρουσμάτων.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο ερευνών δείχνει πως ο χρόνος διπλασιασμού της παραλλαγής είναι περίπου δύο ημέρες.

«Μολονότι τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι προκαταρκτικά, η εκτίμηση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της παραλλαγής, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ISS Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Τα δεδομένα δόθηκαν το πρωί στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αποφασίσει στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου αργότερα σήμερα σχετικά με νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανάλυση βασίζεται σε περίπου 2.000 λήψεις επιχρίσματος σε 18 ιταλικές περιφέρειες και τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το ISS, προσθέτοντας πως νέα έρευνα-αστραπή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, 146 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, έναντι 153 την Τρίτη. Ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων αυξήθηκε σε 36.293 από 30.798.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ss5p7Z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη