-->

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ιταλία

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ιταλία

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού διαδίδεται με ταχύτητα στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), δημοσιοποιώντας προκαταρκτικά δεδομένα μιας έρευνας-αστραπή που δείχνει πως στις 20 Δεκεμβρίου η εν λόγω παραλλαγή αντιστοιχούσε στο 28% των κρουσμάτων.

Η προηγούμενη έρευνα είχε δείξει στις 6 Δεκεμβρίου πως η Όμικρον αναλογούσε μόλις στο 0,19% των κρουσμάτων.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο ερευνών δείχνει πως ο χρόνος διπλασιασμού της παραλλαγής είναι περίπου δύο ημέρες.

«Μολονότι τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι προκαταρκτικά, η εκτίμηση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της παραλλαγής, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ISS Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Τα δεδομένα δόθηκαν το πρωί στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αποφασίσει στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου αργότερα σήμερα σχετικά με νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανάλυση βασίζεται σε περίπου 2.000 λήψεις επιχρίσματος σε 18 ιταλικές περιφέρειες και τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το ISS, προσθέτοντας πως νέα έρευνα-αστραπή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, 146 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, έναντι 153 την Τρίτη. Ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων αυξήθηκε σε 36.293 από 30.798.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ss5p7Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->