ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινάει η εξόφληση του τσεκ των αγροτικών επιδοτήσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινάει η εξόφληση του τσεκ των αγροτικών επιδοτήσεων

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης θα δουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι, οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι σήμερα.

Δυσκολίες στην πληρωμή μεγάλου αριθμού αγροτών καθυστερούν την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα αντί για σήμερα, τελικά να μπουν στους λογαριασμούς το απόγευμα της Τετάρτης.

Ανάμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύστημα είναι και αυτή της ταυτοποίησης ενός μεγάλου αριθμού αγροτεμαχίων με τους κωδικούς ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) και τα στοιχεία του TAXIS (δηλώσεις E9).

Όσον αφορά τώρα την εξισωτική αποζηµίωση η εν λόγω πίστωση θα γίνει τις πρώτες εργάσιµες ηµέρες µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 µε Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου.

Η αδυναµία του µηχανογραφικού συστήµατος του Οργανισµού Πληρωµών να διεκπεραιώσει τις απαιτούµενες διαδικασίες έγκαιρα φαίνεται πως καθυστέρησαν την πληρωµή.

Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που διαπίστωσαν µε έκπληξη στις καρτέλες τους ότι έχουν µεταφερθεί από τα ορεινά στα µειονεκτικά µετά την τελευταία ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια.

Αυτό σηµαίνει ότι αρκετοί θα δουν λιγότερα χρήµατα στο λογαριασµό τους, δεδοµένου ότι για τα ορεινά η εξισωτική δίνει 12,5 ευρώ το στρέµµα και για τις µειονεκτικές 8,1 ευρώ το στρέµµα.

Πράσινο φως για την πίστωση 265 εκατ. ευρώ, με στόχο την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης

Το «πράσινο φως» για την πίστωση 265 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης (Μέτρο 13 του ΠΑΑ) έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΑΤ τα 264 εκατ. ευρώ κατανέμονται ως εξής:

- Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές», ποσό 191.000.000 ευρώ.

- Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών», ποσό 64.000.000 ευρώ)

- Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα», ποσό 10.000.000 ευρώ.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ίδια απόφαση «Πιστώσεις που δεν θα απορροφηθούν από ένα Υπομέτρο μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο Υπομέτρο».

* Επισυνάπτεται η απόφαση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FtZlze
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη