Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησαν οι προκαταβολές στους δικαιούχους, όλες οι πληρωμές μέχρι τα Χριστούγεννα

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησαν οι προκαταβολές στους δικαιούχους, όλες οι πληρωμές μέχρι τα Χριστούγεννα

Ξεκίνησαν από χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης.

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς βλέπουν την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης 385.081 δικαιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» έως τις 30 Νοεμβρίου και ήταν δικαιούχοι του επιδόματος της περσινής χειμερινής περιόδου 2020/2021. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η προκαταβολή ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 55,5 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη πληρωμή αναμένεται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α. 1243/2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021), στις 30 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα myΘέρμανση λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.

Όσοι περσινοί δικαιούχοι «έχασαν» την προθεσμία της 30ής Νοεμβρίου για την υποβολή της αίτησης προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα πληρωμής της 10ης Δεκεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 15 Δεκεμβρίου για να πληρωθούν έως τις 30 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταχωρίσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3pL7WqH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη