Λαμία: Ξεναγήσεις στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης


Με τη μαζική επίσκεψη νέων ανθρώπων, κυρίως μαθητών και φοιτητών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, έκλεισε ένας κύκλος ξεναγήσεων από το σωματείο μας που ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου, παραμονές απελευθέρωσης της πόλης μας και συνεχίστηκε κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την ιστορική επέτειο ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου.
 
Μέσω των ξεναγήσεων δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας αλλά και σε μεμονωμένους επισκέπτες και οργανωμένα γκρουπ από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, να επισκεφθούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, την πλατεία Λαού με τον ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ  Άρη Βελουχιώτη και το χώρο του Γοργοπόταμου όπου έλαβε χώρα η σημαντικότερη αντιστασιακή ενέργεια κατά του κατακτητή που έφραξε το δρόμο στο φασισμό και αναπτέρωσε το κίνημα της Εθνικης Αντίστασης.
 
Σε εθελοντική βάση δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προσπαθούμε να προσελκύουμε κόσμο στην πολη μας και στηρίζουμε το αναπτυξιακό  τρίγωνο Θερμοπύλες - Αλαμάνα – Γοργοπόταμος ώστε να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Διεκδικούμε την οργανωμένη, αδιάλειπτη και καθημερινή λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με επαγγελματικά επιστημονικά στελέχη που θα υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα και θα προσφέρουν ξεναγήσεις για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο συμβάλλοντας στην προβολή της της ιστορίας της περιοχής μας.
 
Μεχρι  την μετεγκατάσταση του Μ.Ε.Α στο νέο του σπίτι, το νεοκλασικό της πλατείας Λαού, πίσω από τον ανδριάντα του Αρη Βελουχιώτη, ελπίζουμε όλα αυτά τα προβλήματα να έχουν λυθεί και το μουσείο μας να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει, αποτείοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ρούμελης και προσφέροντας ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στον τόπο μας.
 
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.













Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη