Μέλος της Επιτροπής προτείνει μέτρα για εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση

Μέλος της Επιτροπής προτείνει μέτρα για εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση

«Δεν νοείται να υπάρχουν κλειστοί χώροι με 100% πληρότητα»  σε εστίαση και διασκέδαση ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Την άμεση λήψη μέτρων στη χώρα μας για να αναχαιτιστεί μια επερχόμενη εκθετική άυξηση κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον, πρότεινε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν νοείται να υπάρχουν χώροι με 100% πληρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, εκφράζοντας την ανάγκη οι εσωτερικοί χώροι όπως τα θέατρα, τα σινεμά και τα κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν με πληρότητα στο 60%.

Εξήγησε δε ο ίδιος ότι από ένα σημείο και μετά η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν τον λόγο καθίσταται αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα :

«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ότι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα, δεν πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε μέτρα. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις, αν όμως έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες».

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε πως «ακόμα κι αν ισχύει ότι τα σοβαρά περιστατικά θα είναι μικρότερα σε ποσοστό λόγω της ήπιας, κατα κύριο λόγο, νόσησης που φαίνεται να προκαλεί», εξήγησε ότι αν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων τότε «μπορεί να δούμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων σε απόλυτο αριθμό».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3H3D9fN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη