-->

Γκάγκα: Ψευδείς οι καταγγελίες Γιαννακού, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τόσες ΜΕΘ

Γκάγκα: Ψευδείς οι καταγγελίες Γιαννακού, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τόσες ΜΕΘ

Στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκαγκα προκειμένου να επιθεωρήσει την καινούργια ΜΕΘ δυναμικότητας τριών κλινών, που είναι για μη covid περιστατικά, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την υπάρχουσα αλλά και τον αξονικό τομογράφο, ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σημείωσε ότι οι περισσότερες εισαγωγές στην περιφέρεια αφορούν μη covid περιστατικά και, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, στην 4η ΥΠΕ τον τελευταίο μήνα έχουν εξυπηρετηθεί 17 χιλιάδες περιστατικά μη covid και περίπου 3 χιλιάδες, ενώ αντίστοιχα είναι τα νούμερα και στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ.

«Οι περισσότεροι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μη covid περιστατικά, και αν σε κάποιο νοσοκομείο που έχουμε θέματα σε ένα δύο νοσοκομεία εδώ στη Θεσσαλονίκη που πιέζεται πολύ αυξάνουμε τις κλίνες covid και χειρουργικά περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές με δαπάνες του δημοσίου», τόνισε.

Σε ερώτηση της Voria.gr αν το σύστημα θα αντέξει περαιτέρω αύξηση των διασωληνωμενων και για όσους βρίσκονται εκτός ΜΕΘ απάντησε:

«Όπως βλέπετε όλοι οι συνάδελφοι κάνουν ό,τι μπορούν, όπου και αν είναι στο νοσοκομείο είτε είναι νοσηλευτές, είτε γιατροί, τεχνολόγοι, τραπεζοκόμοι, οι πάντες δουλεύουν στο 130%, ξεπερνάνε τον εαυτό τους κάθε ημέρα» ενώ για τους ασθενείς που διασωληνονται εκτός ΜΕΘ σημείωσε: «Υπάρχουν πάντα κάποιοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό ποσοστό, κάνουμε ότι μπορούμε για να διακινούνται γρήγορα, νομίζω ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε τόσα κρεβάτια ΜΕΘ, και τόση δυνατότητα για να νοσηλευσουμε τους ασθενεις».

Για τα ογκολογικά χειρουργεία υπογράμμισε ότι όλα γίνονται, χωρίς να μένει κανένα πίσω.

Χαρακτήρισε ψευδείς και αδιανόητες τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για «VIP ΜΕΘ»: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μια τέτοια καταγγελία, είναι σαφέστατα ψευδής».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σήμερα θα επισκεφθεί νοσοκομεία της περιφέρειας και αύριο το ΑΧΕΠΑ και το Θεαγένειο.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rOD0bP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->