-->

Πώς πρέπει να φοράμε τις δύο μάσκες, ποιες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί

Πώς πρέπει να φοράμε τις δύο μάσκες, ποιες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί

Νέες διευκρινίσεις δόθηκαν μέσω τις ΚΥΑ για τις μάσκες που χρειάζονται τόσο οι πολίτες σε συγκεκριμένους χώρους όσο και οι εργαζόμενοι αναλόγως στον κλαδο που εργάζονται.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν εφαρμογή από σήμερα το πρωί, η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (τύπου ΚΝ95) ή η χρήση διπλής μάσκας είναι υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Στην ΚΥΑ εξηγείται ότι με τον όρο διπλή μάσκα εννοείται η χρήση χειρουργικής μάσκας και (από πάνω) μιας υφασμάτινης. Την ίδια οδηγία για τις μάσκες έχει εκδώσει και το CDC επισημαίνοντας ότι η χειρουργική μάσκα μιας χρήσης θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από την υφασμάτινη. Η υφασμάτινη θα πρέπει να πιέζει τα άκρα της χειρουργικής μάσκας προς το πρόσωπό μας.

Το CDC καλεί το κοινό αν μη χρησιμοποιεί δυο χειρουργικές μάσκες καθώς δεν είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζουν στενά και, επομένως, η χρήση δυο εξ αυτών δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα δυο μάσκες KN95.

maska347

Τι ισχύει για την χρήση μάσκας

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοιςεκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ' εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/Π.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες:

https://ift.tt/3mKRaHD

και

www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-th-xeimerinh-periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pEZef5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->