Κατατέθηκε η τροπολογία που «προστατεύει» τους γιατρούς από αρνητές

Κατατέθηκε η τροπολογία που «προστατεύει» τους γιατρούς από αρνητές

«Η διάταξη προστατεύει τους ιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις από τους αρνητές. Για να προστατευτούν από αβάσιμες μηνύσεις για το αν διασωληνώνονται άτομα και πότε» σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης

Τροπολογία για την νομική προστασία του υγειονομικού προσωπικού από μηνύσεις που υποβάλλουν αρνητές, κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «Με την προτεινόμενη διάταξη περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό covid 19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκλειστικά σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid 19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού covid 19».

Επίσης, η τροπολογία προβλέπει την παράταση για ένα ακόμα έτος (εως 31.12.2022) της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όσων στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια είπε: «Έχει παρατηρηθεί η στοχοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης» για να εξηγήσει σε άλλο σημείο: «Αν και εφόσον έχουν υπάρξει λάθη στην διαχείριση των ιατρικών περιστατικών η ευθύνη μένει ακέραια. Η διάταξη προστατεύει τους ιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις. Για να προστατευτούν από αβάσιμες μηνύσεις για το αν διασωληνώνονται άτομα και πότε».

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩfrom Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ehNl85
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη