Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στο τραπέζι για μετά τις γιορτές - Τι αλλάζει

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στο τραπέζι για μετά τις γιορτές - Τι αλλάζει

Τις επόμενες ημέρες το τοπίο να μοιάζει αβέβαιο καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να φέρει και νέες παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις θα τεθούν από την νέα χρονιά με στόχο να επιτευχθεί μία ανάσχεση στην διασπορά του ιού που αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων . 

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι παρεμβάσεις θα αφορούν το χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές. Κρίσιμη για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η νέα συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση θα εκτιμηθεί η αποδοτικότητα των υφιστάμενων μέτρων, ενώ οι ειδικοί θα καταθέσουν την τελική εισήγησή τους για το δεύτερο «πακέτο» μέτρων, που έχει ήδη εξαγγελθεί για το διάστημα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα αυτά μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -καθώς επεξεργάζεται η επιτροπή διάφορα σενάρια για το ωράριο - τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

Ανοικτά τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο λειτουργίας.

«Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται - σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία - αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο.

Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

Βραδινά κέντρα 

Ωστόσο από πλευράς του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ  δεν απέκλεισε ένα νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα, να κλείνουν δηλαδή πιο νωρίς.

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι».

Αιτιολόγησε μάλιστα την πιθανότητα μίας τέτοιας απόφασης με το σκεπτικό «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους ορθίους καθώς «τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον», όπως είπε «στις νεανικές ηλικίες».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32qm7Ki
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη